

Nyitott Porta program
Időpont: 2023. július 15. és 16. 9-12 óráig
Cím: 9491 Hidegség, Széchenyi u. 11.
2 féle friss sajtot készítünk a hozzánk jelentkezőkkel.
Kb. 3 órás munka folyamattal, korábban beoltott kecsketejet kis formákba szedjük, igény szerint ízesített préselt félkemény sajtot készítünk el. Július 15-én és 16-án, délelőtt 9 órától fogadunk egy-egy 5 fős csoportot. A résztvevők a készítés menetéről részletes leírást kapnak a felhasznált segédanyagok ismertetésével.
A készítéshez minden anyagot, eszközt biztosítunk, de a résztvevőket kérjük, hogy hajat takaró kendőt/sapkát, illetve benti cipőt, szandált vagy papucsot (aminek a nedvesség nem árt) hozzanak magukkal.
Regisztráció mindenképp szükséges a kis létszámú foglalkozás miatt! A program ingyenes, de az elkészült termékek elvitele esetén díjat számolunk fel.
Nyitott Porta neve: Fertő-parti Kecsketej kisüzem
Bővebb információ: Som Emília +36 30 95 43 604 info@fertopartitej.hu

Ismerd meg a termelőt!

Fertő-parti Kecsketej
Som Emília és Végerbauer István
István 1998 óta foglalkozik gazdálkodással, elsősorban kecske és juh állattartással, felesége Emília pedig kecske és juhtejből készíti a családi
kisüzemben az egyedi ízvilágú tejtermékeket. Családi gazdaságuk a fertopartitej az Alpokalja-Fertő-tájon Hidegségen található.
István és Emi gazdaságuk bemutatásával és sajtkóstolóval készül. A gyerekek pedig meg is simogathatják a juhokat és kecskéket.



Térkép


Ismerd meg a Fertőparti Kecsketejet!
A kiváló minőségű tejért éven át átlagosan 18-20 tejelő fajtú lacaune juhot és a 30-35 alpesi kecskét fejnek. Az állatokat a lehető legjobb körülmények
között, szabad tartásban, illetőleg az istállókban és karámokban is a szabad mozgás lehetőségét megadva tartják. Az állomány takarmányozását a Hungaria Öko Garancia Kft. által tanúsított, ökogazdálkodásba bevont réteken kaszált széna, illetve saját termesztésű gabona és lucerna biztosítja.
A tejhozamot részben nyers tejként értékesítik, illetve saját kisüzemükben dolgozzák fel. A tejfeldolgozás során arra törekednek, hogy a természetes
takarmányozással biztosított jó minőségű tej a feldolgozással ne veszítsen természetes jellegéből, vitamin és ásványi anyag tartalmából. A tejtermékek, sajtok készítése során minden esetben kíméletes
pasztörizálással készítik elő a tejet a további feldolgozásra. A termékek nem tartalmaznak semmilyen tejidegen adalékanyagot, tartósítószert, színezéket.

Fotógaléria


